Prehnit hatása

A prehnit egy féldrágakő, amelyet halványzöld színe jellemez. A litoterápiában gyakran használják jótékony fizikai és mentális tulajdonságai miatt. Nagyra értékelnek az elmét megnyugtató és ellazulást elősegítő képessége miatt.

A prehnitet gyakran gyógyítással és védelemmel társítják.

Prehnit: Minden, amit tudnod kell erről a drágakőről

Gyógyító tulajdonságairól is ismert és gyógyító kőnek tekintik, amely segíthet enyhíteni:

 • a stresszt és a szorongást
 • a fejfájást vagy izomfeszültséget

A litoterápiában a prehnitet gyakran használják a szív és a harmadik szem csakrák egyensúlyára. Használják az immunrendszer erősítésére és a vérkeringés serkentésére is. Egy sokoldalú kő, amely számos litoterápiás alkalmazáshoz használható, és előnyös fizikai és mentális tulajdonságai miatt nagyra értékelik.

A Prehnit hatásai

A prehnit hatása: Számos előnyös talajdonsággal rendelkező kő. A rossz energiákkal szembeni védő tulajdonságairól ismert.  Lassan, de hatékonyan hat az érzelmi és fizikai egyensúly helyreállítására.

Fizikai előnyök

Az anyagcserére hat, és megakadályozza a túlzott zsírraktározást. Ezért fogyni vágyóknak ajánlott. Kiegyensúlyozza a nyirok- és keringési rendszert is, ami segíthet csökkenteni a vízvisszatartási problémákat.

Jótékony hatással van a vesére és a hólyagra is. Elősegíti a szervezetből származó méreganyagok eltávolítását, és húgyúti fertőzések kezelésére is használható.

Érzelmi előnyök

A prehnit az egyensúly és a lehorgonyzás köve a litoterápiában. Számos mentális előnnyel jár. Segít csökkenteni a stresszt és a szorongást azáltal, hogy elősegíti a relaxációt és a meditációt. A rémálmoktól vagy alvászavaroktól szenvedők számára is előnyös.

A szív- és a harmadik szem csakráihoz kapcsolódik. Elősegíti a szív megnyílását és az érzelmek kifejezését. Segíti az intuíció és a tisztánlátás fejlesztését is.

 

Története és eredete

Egy szilikát ásvány, amely a filoszilikátok csoportjába tartozik. Jellegzetes zöld színéről ismert, és először Dél-Afrikában fedezték fel a 18. század végén. Nevét Hendrik Von Prehn ezredesről, egy holland ásványkutatóról kapta, aki az első példányokat hozta a Jóreménység-fokról.

Theophrastus, a Kr.e. 3. században. Kr.e. a prehnitről beszélt Des Pierres című művében, ahol az V. fejezetben „zöld szőlő” becenevet adta, hogy az oleander színét a rózsáéval hasonlítsa össze. Azonban csak 1788-ban írta le tudományosan Abraham Gottlob Werner német ásványkutató.

Prehnit lelőhelyek találhatók Dél-Afrikában, Indiában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Maliban, Franciaországban (Isère), Olaszországban, Spanyolországban, Németországban és Svájcban. A mali prehnit nagyon keresett a gyűjteményekben, mert gyönyörű kristályokat mutat be a benne lévő epidot zárványoknak köszönhetően.

Az ókor óta használják ékszerekben. Az egyiptomiak ékszerek és szkarabeuszok készítésére használták, míg a rómaiak kameák készítésére használták. Ma is használják ékszerekben medálok, gyűrűk és karkötők gyártásához. A litoterápiában is használják nyugtató tulajdonságai és a meditáció elősegítésére.

Tulajdonságai

A prehnit egy zöld féldrágakő, amelyet fizikai és pszichológiai erényei miatt a litoterápiában használnak. Ebben a részben a Prehnite tulajdonságait tárjuk fel.

Fizikai tulajdonságok

Fizikai szinten az anyagcsere-serkentő tulajdonságairól ismert. Ezért felhasználható a fogyás elősegítésére a zsírraktározás megakadályozásával.

Jótékony hatással van a nyirok- és keringési rendszerre is, ami segíthet csökkenteni a duzzanatot és a kapcsolódó fájdalmat. Hasznos lehet a gyomorfájdalmak enyhítésében is, beleértve a gyomorégést is.

Végül a Prehnitet gyakran ajánlják gyerekeknek, mert hozzájárul a csontok megfelelő fejlődéséhez. A csontok jótékony hatásai szintén hozzájárulnának növekedésükhöz.

Pszichés tulajdonságok

Pszichés szinten a prehnitet a gyógyítás és a szeretet kövének tekintik. Hasznos arra, hogy megvédje magát a múltból származó érzelmekkel és érzésekkel szemben, amelyek kísérthetik a mindennapi életet.

Segíthet az elme megnyugtatásában is, különösen feszült és összetett helyzetekben. Segíthet az önbizalom növelésében és a kreativitás elősegítésében.

 

A prehniták kapcsolata az asztrológiával

Az asztrológiában is nagyra értékelik energetikai tulajdonságai miatt. Valójában ez a kő az állatöv minden bennszülöttére hatással van, de bizonyos jegyeknek különös rokonságuk van vele.

Az asztrológusok szerint a prehnit olyan kő, amely elősegíti a kommunikációt és az önkifejezést. Segít építeni az önbizalmat és megszabadulni a félelmektől és szorongásoktól. Azoknak is előnyös, akik nehezen ellazulnak és elengednek, mert nagy nyugalmat és mély ellazulást hoz.

Az asztrológiában a prehnitet gyakran a Bika, a Szűz és az Oroszlán jegyeivel társítják. E jelek bennszülötteiről ismert, hogy szorgalmas emberek, perfekcionisták és igényesek önmagukra. Lehetővé teszi számukra, hogy megtalálják az egyensúlyt szakmai és magánéletük között, nagyszerű érzelmi stabilitást és jobb stresszkezelést kínálva számukra.

Elősegíti a nyitottságot és a kreativitást. Serkenti a képzeletet és azt a képességet, hogy innovatív megoldásokat találjon a problémákra. Ezért különösen előnyös a Vízöntő bennszülöttek számára, akik nagy kreativitással és erős alkalmazkodási képességgel rendelkeznek.

 

Prehnite és a csakrák

Számos csakrához kapcsolódik, ami nagyon hasznossá teszi a test energiaközpontjainak kiegyensúlyozásában.

A szívcsakra a prehnithez kapcsolódó egyik fő csakra. Ez a csakra felelős kapcsolatainkért, a szeretetre és szeretetre való képességünkért. A prehnit segít megnyitni és egyensúlyba hozni ezt a csakrát, ami segíthet abban, hogy szeretetteljesebbek, együttérzőbbek legyünk és nyitottabbak legyünk mások felé.

A szoláris plexus csakrához is kapcsolódik. Ez a csakra felelős önbizalmunkért, önbecsülésünkért és döntési képességünkért. A prehnit segíthet egyensúlyban tartani ezt a csakrát, ami segíthet abban, hogy magabiztosabbak, motiváltabbak és magabiztosabbak legyünk.

Végül a prehnit a frontális csakrához kapcsolódik. Ez a csakra felelős tudatosságunkért, intuíciónkért és mentális tisztaságunkért. Segíthet megnyitni és egyensúlyba hozni ezt a csakrát, ami segíthet abban, hogy tudatosabbak, intuitívabbak és tisztábbak legyünk.

 

Milyen köveket lehet a prehnithez társítani?

Amikor a Prehnitet más kövekkel kell párosítani, fontos figyelembe venni az egyes kövek tulajdonságait, és kiválasztani azokat, amelyek a legjobban kiegészítik a prehnit tulajdonságait.

Íme néhány kő, amelyeket a Prehnit-tel párosítani javasolunk:

 • Amazonit  : Ez a kő a szívcsakrához is kapcsolódik, és köztudottan segít egyensúlyban tartani az érzelmeket és eloszlatni a negatív energiákat.
 • Aventurin  : A prehnithez hasonlóan az Aventurin is a szívcsakrához kapcsolódik, és köztudottan segít a belső békében és a stressz csökkentésében.
 • Jáde  : A jade egy gyógyító kő, amelyet gyakran a szívcsakrához kapcsolnak. Köztudott, hogy elősegíti a belső békét és elősegíti a gyógyulást.
 • Rózsakvarc  : Ez a kő a szívcsakrához is kapcsolódik, és köztudottan elősegíti a belső békét és elősegíti a harmonikus kapcsolatokat.
 • Borostyán  : Ez a kő a szoláris plexus csakrához kapcsolódik, és köztudottan segíti az energiát és elősegíti a gyógyulást.
 • Citrin  : Ez a kő a szoláris plexus csakrához is kapcsolódik, és köztudottan segít energiát hozni és elősegíti a kreativitást.
 • Méz-kalcit  : Ez a kő a szoláris plexus csakrához is kapcsolódik, és köztudottan segíti az energiát és elősegíti a gyógyulást.

Ha ezeket a köveket prehnittel kombinálod, olyan kövek készletet hozhatsz létre, amelyek együttesen elősegítik a gyógyulást, a belső békét és az érzelmi egyensúlyt.

Hogyan tisztítsuk és töltsük fel a Prehnit követ?

A kő használatakor elengedhetetlen annak rendszeres tisztítása és újratöltése, hogy megőrizze gyógyító tulajdonságait. Íme néhány egyszerű módszer a tisztítására és feltöltésére:

Tisztítása

 • Használjon tiszta vizet a tisztításához. Kerülje a csapvíz használatát, mert olyan vegyszereket tartalmazhat, amelyek károsíthatják a követ.
 • A kövét úgy is megtisztíthatja, ha néhány órára sóágyra helyezi. A só elnyeli a negatív energiákat és megtisztítja a követ.
 • A mélyebb tisztítás érdekében a követ néhány órára tengervízben hagyhatja. Ez eltávolítja a kőben felhalmozódott összes negatív energiát.

Újratöltése

 • A kő újratölthető, ha néhány órára kvarc- vagy ametisztkristályra helyezzük. Ezek a kristályok képesek feltölteni a prehnit követ, pozitív energiát továbbítva rá.
 • Úgy is feltöltheti, hogy néhány órára közvetlen napfényre helyezi. A napfény természetes energiaforrás, amely segíthet a kő feltöltődésében.
 • Végül feltöltheti kövét, ha néhány órára egy földkupacra helyezi. A Föld egy természetes elem, amely segíthet a kő feltöltődésében azáltal, hogy földenergiát továbbít rá.

Ezeket az egyszerű módszereket követve megtisztíthatja és újratöltheti kövét, hogy megőrizze gyógyító tulajdonságait, és biztosítsa a keresett előnyöket.

A prehnit jellemzői

Egy zöld színű féldrágakő, amely a szilikátok családjába tartozik. Kristályok formájában érkezik, gyakran vulkáni kőzetekben találhatók. Íme a Prehnit néhány jellemzője:

Keménység és sűrűség

Keménysége 6-6,5 a Mohs-skálán, így viszonylag puha kő. Sűrűsége 2,80-2,90, ami valamivel magasabb az átlagos kősűrűségnél.

Szín és átlátszóság

Színe fehértől sötétzöldig változik, beleértve a sárgát és a szürkét is. A kő minőségétől függően lehet átlátszó, áttetsző vagy átlátszatlan.

Optikai tulajdonságok

Törésmutatója 1,61-1,67, ami azt jelenti, hogy üveges fényű. A “chatoyance” vagy a “macskaszem-effektus” néven ismert jelenséget is mutathat, amikor fényforrás alatt forgatva egy fényes vonal látszik áthaladni a kövön.

Eredet

A prehnit gyakran hidrotermikus lerakódásokban található, ahol a vulkanikus kőzetek repedéseiben és üregeiben képződik. Számos országban megtalálható, köztük Ausztráliában, Dél-Afrikában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban.

Felhasználása

Ékszerekben használják ékszerek, például gyűrűk, medálok és fülbevalók készítésére. A litoterápiában is használják gyógyító tulajdonságai miatt. Azt mondják, hogy segít megnyugtatni az elmét, csökkenti a stresszt és elősegíti a belső békét.