Jáde hatása

A jade nagyon népszerű drágakő az ékszerekben és a litoterápiában. Ez a finom kő védő és nyugtató tulajdonságairól ismert. A szerencse és a barátság erényeiről is híres.

Kétféle jáde létezik: jadeit és nefrit. A jadeit a kettő közül az értékesebb és ritkább. Általában zöld színű, de lehet fehér, szürke vagy rózsaszín is. A nefrit viszont gyakoribb, és különböző színű lehet, a zöldtől a fehéren át a feketéig és a szürkéig.

A jáde olyan kő, amely számos civilizációban nagy kulturális jelentőséggel bír, különösen Kínában, ahol évezredek óta szent kőnek tekintik. Gyakran hozzák összefüggésbe a bölcsességgel, a tisztasággal és a hosszú élettartammal. A kínai kultúrában a jáde a hatalom és a gazdagság szimbólumának is számít.

 

A Jade hatása

A jade egy féldrágakő, amelyet sokan kedvelnek és nagyra értékelnek. Íme néhány előny, amelyet ez a kő kínálhat:

 • Gonosz elleni védelem  : A jade arról ismert, hogy képes megvédeni viselőjét a negatív energiáktól és a gonosztól.
 • Szerencse és jólét  : Ez a kő arról is ismert, hogy szerencsét vonz, és jólétet hoz létre viselője életében.
 • Harmónia és egyensúly  : A jade egy kő, amely segíthet az érzelmek harmonizálásában és egyensúlyt hoz viselője életébe.
 • Bölcsesség és mentális tisztaság  : Ez a kő segíthet a mentális tisztaság, a bölcsesség és a megértés fokozásában.
 • Szerelem és barátság  : A Jade a szerelemhez és a barátsághoz is kapcsolódik. Ez a kő segíthet megerősíteni a meglévő kapcsolatokat és új barátságokat vonzani viselője életébe.
 • Fizikai egészség  : A jade gyógyító tulajdonságairól ismert, és az immunrendszer erősítésével és a fájdalom csökkentésével segíthet a fizikai egészség javításában.
 • Mentális egészség  : Ez a kő segíthet csökkenteni a stresszt és a szorongást, valamint elősegíti a belső békét és az ellazulást.

Röviden, a Jade egy olyan kő, amely számos előnyt kínál viselőjének. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek az előnyök tudományosan nem igazoltak, és ennek a kőnek a használata nem helyettesítheti a hagyományos orvosi kezeléseket.

 

A Jade története és eredete

A Jade története több ezer éves múltra tekint vissza. Ezt a finom követ számos kultúra használta különböző okokból. Fő lelőhelyei Kínában, Kanadában, Új-Zélandon, Burmában (Mianmar), Guatemalában és Japánban találhatók.

A jáde legkorábbi ismert felhasználási területei a kínai neolitikus dinasztia idejére nyúlnak vissza, amely időszámításunk előtt 5000 és 3000 között tartott, ekkoriban a jadet szerszámok, fegyverek és ékszerek készítésére használták. A kínaiak azt hitték, hogy a jade természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik, és megvédheti viselőjét a gonosz szellemektől.

Idővel a jade használata más kultúrákban is elterjedt, beleértve a majákot és az aztékokat Közép-Amerikában. A maják a jádét ékszerek, figurák és rituális tárgyak készítésére használták, míg az aztékok  áldozati késeket készítettek belőle.

Manapság még mindig nagyon népszerű az ékszerekben. A litoterápiában is használják gyógyító és nyugtató tulajdonságai miatt. A kő keménysége a Mohs-skála szerint 6,5 és 7 között változik, így viszonylag tartós kő.

Összefoglalva, a Jade egy lenyűgöző finom kő gazdag és változatos történelemmel. Gyógyító és nyugtató tulajdonságainak köszönhetően könnyen belátható, miért olyan népszerű ez a kő évezredek óta.

 

A Jade tulajdonságai

 

Fizikai tulajdonságok

A jade egy féldrágakő, amelyet zöld színe jellemez, amely a világoszöldtől a sötétzöldig terjed. Gyakran használják ékszerekben ékszerek készítésére. Ez a kő kemény és ellenálló, sűrűsége 3,3-3,5. Kettős alumíniumból és nátrium-szilikátból áll, képlete NaAl(SiO2)6.

 

Pszichés tulajdonságok

A jade-et a védőkövnek tekintik, amely megvédi viselőjét a gonosztól. Köztudott, hogy vonzza a szerencsét és elősegíti a barátságot. Az is ismert, hogy elősegíti az együttérzést és a cserét. Ez a kő segít őszintének és igazságosnak lenni ítéleteinkben, felhasználhatjuk a bennünk eltemetett bűntudatra.

A litoterápiában a Jade-et az idegesség csillapítására, a gondok feloldására, valamint az elfogadás, a tolerancia és az optimizmus elősegítésére használják. Ezt a követ a hosszú élet kövének is tartják, ami jólétet hoz.

Összefoglalva, a Jade egy féldrágakő, amely erős fizikai tulajdonságokkal és előnyös pszichikai tulajdonságokkal rendelkezik a védelem, a szerencse, az együttérzés és a hosszú élettartam érdekében.

 

Jade kapcsolata az asztrológiával

Az asztrológia egy olyan terület, amely a bolygók és csillagok kapcsolatát vizsgálja a földi eseményekkel és az emberek egyéni jellemzőivel. A drágakövek és a féldrágakövek is szoros kapcsolatban állnak az asztrológiával. Egyes kövek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek befolyásolhatják az emberek személyiségjegyeit és érzelmeit. A jade az egyik ilyen kövek.

Az asztrológia szerint a jáde számos csillagjegyhez kapcsolódik, köztük a Bikához, az Ikrekhez, a Vízöntőhöz és a Bakhoz. Az e jelek alatt született emberek életük javítása érdekében profitálhatnak a jade tulajdonságaiból.

A jade olyan kő, amely minden szinten jólétet hoz, legyen az szakmai, pénzügyi vagy személyes. Segíthet harmonikus kapcsolatok kialakításában másokkal, és elősegítheti az új csoportokba való beilleszkedést. A jade-vel való munka során a harmadik szem csakra stimulálható, elősegítve az intuíció fejlődését és a nagyobb bölcsességhez való hozzáférést.

A jade abban is segíthet, hogy az emberek nagyobb biztonságban érezzék magukat. Segíthet enyhíteni a stresszt és a szorongást, valamint elősegítheti az érzelmi és fizikai gyógyulást. Védőkőnek is számít, segít elűzni a negatív energiákat és megvéd a káros külső hatásoktól.

Összefoglalva, a jade egy drágakő, amely számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik bizonyos csillagjegyek alatt született emberek számára. Ha ezzel a kővel dolgoznak, az emberek számos szinten javíthatják életüket, beleértve a szakmai, pénzügyi és magánéletet is.

 

Jade és a csakrák

A jade szorosan kapcsolódik a szívcsakrához. Ezt a kővet gyakran használnak arra, hogy segítsen felszabadítani a negatív energiákat és harmóniába kerülni a nagyvilággal. A jade spirituális rezgéseiről is ismert, amelyek segíthetnek egyensúlyban tartani a szívcsakrát.

A szívcsakra a szegycsontnál található, és a szeretethez, együttérzéshez és mások iránti empátiához kapcsolódik. Ha ez a csakra harmonizált, ösztönözheti önmagunk és mások elfogadását, valamint a béke, a nyugalom és a teljesség érzését idézheti elő.

A jade segíthet aktiválni a szívcsakrát és egyensúlyba hozni energiáit. Ha szeretné kihasználni előnyeit, vigyen magával egy jade követ, vagy helyezze a szívcsakrájára meditáció közben.

A szívcsakrára gyakorolt ​​hatásán túl a jade segíthet a napfonat csakra aktiválásában is. Ez a csakra a gyomor szintjén található, és önbizalommal, akaraterővel és motivációval jár.

A jade csakrákra gyakorolt ​​hatásának erősítésére kombinálhatja más kövekkel is, amelyek ugyanazokra a csakrákra hatnak. Például hordhat egy jade követ akvamarinnal, hogy erősítse a szívcsakrára gyakorolt ​​hatását.

 

Mely köveket lehet Jádéhoz társítani?

A Jáde más kövekkel való társítása felerősítheti annak előnyeit és erősítheti erejét. A legjobb eredmény elérése érdekében azonban fontos, hogy olyan köveket válasszunk, amelyek jól illeszkednek a Jádé-hoz.

Íme néhány kő, amelyet a Jádéval kombinálhatunk:

 • Citrin: Ez a kő köztudottan a bőség és a jólét köve. A Jade-del kombinálva erőteljes kombinációt kapunk, amely vonzza a szerencsét és elősegíti a sikert. Erről a két kőről ismert, hogy segít kifejezni vágyait, és jó lehetőségeket vonz.
 • Aventurin: Ezt a követ gyakran használják szerencse és jólét vonzására. A Jade-hez társítva megerősítheti védő tulajdonságait, és pozitív energiát hozhat az életébe.
 • Achát: Ez a kő nyugtató és kiegyensúlyozó tulajdonságairól ismert. A Jade-del kombinálva megerősítheti gyógyító erejét és harmóniát hozhat életébe.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bizonyos köveket nem szabad a Jade-vel kombinálni, mivel ellentmondásos hatásuk lehet. Javasoljuk például, hogy ne viseljen malachitot vagy türkizt jádéval.

Összefoglalva, a jade más kövekkel való társítása előnyös lehet tulajdonságainak megerősítésében. Fontos, hogy olyan köveket válasszunk, amelyek jól passzolnak a Jádé-hoz, és kerüljük az ellentétes hatású kövek kombinációit.

 

Hogyan tisztítsuk és töltsük fel a Jáde ásványt?

Jáde ásvány vásárlásakor fontos, hogy rendszeresen tisztítsa és töltse fel, hogy továbbra is nyújthassa előnyeit. Ebben a részben elmagyarázzuk, hogyan tisztítsa meg és töltse fel jáde kövét.

Tisztítsa meg a jade követ

A jade kő gondozásának első lépése a tisztítása. Íme néhány módszer a jade kő tisztítására:

 • Vízhasználat: A jáde kövét langyos vízzel és enyhe szappannal tisztíthatja. A követ alaposan öblítse le tiszta vízzel, és törölje szárazra puha ruhával.
 • Só használata: A jáde kövét úgy is megtisztíthatja, ha néhány órára sós tálba helyezi. A só elnyeli a negatív energiákat a kőből. A követ alaposan öblítse le tiszta vízzel, és törölje szárazra puha ruhával.
 • Füstölés: Megtisztíthatja jáde kövét, ha füstölővel szívja. Gyújtsa meg a füstölőt, és tartsa a követ néhány percig a füstben.

Töltse fel a jade követ

A jádekő gondozásának második lépése az újratöltés. Íme néhány módszer a jade kő feltöltésére:

 • Napfény használata: A jádét feltöltheti, ha néhány órára a napra helyezi. A napfény természetes energiaforrás, amely segít feltölteni a jade kövét.
 • A Hold használata: A jade kövét úgy is feltöltheti, hogy néhány órára a Hold fénye alá helyezi. A Holdfény egy természetes energiaforrás, amely segít feltölteni a jade kövét.
 • Víz használata: A jádekövet úgy is feltöltheti, hogy néhány órára desztillált vízbe helyezi.

Ezeket az egyszerű módszereket követve megtisztíthatja és újratöltheti jáde kövét, hogy továbbra is nyújtsa előnyeit.

 

A Jade jellemzői

A jade nagy szépségű és kulturális értékű féldrágakő. Gyakran kapcsolódik a kínai kultúrához, és fontos szimbolikus jelentése van ebben a hagyományban. Ebben a részben megvizsgáljuk a Jade különböző jellemzőit.

Kinézet

A jade valójában három különböző ásványra utal, amelyek megjelenése és tulajdonságai meglehetősen hasonlóak lehetnek: jadeit, nefrit és kozmoklór. Zöldes fehér, zöld, szürke vagy sárgás színű. A szélein áttetsző, fénye üveges, zsíros. Törése egyenetlen és durva. Tömegekben, szemcsés, rostos, kriptokristályos aggregátumokban található.

Kémiai összetétel

A Jade kémiai összetétele kettős nátrium-alumínium-szilikát, Na A1 (SiO6).

Keménység

A Jade keménysége 6,5 és 7 között van.

Kristály rendszer

A Jade kristályrendszere monoklin.

letét(ek)

A jade számos országban megtalálható, így Burmában, Kanadában, Kínában, az Egyesült Államokban, Guatemalában, Japánban, Mexikóban, Új-Zélandon és Oroszországban.

Minőségének értékelése

A nagyfokú átlátszóság, az intenzív színek és a gyönyörű összkép (polírozás) a fő kritérium a Jade minőségének értékeléséhez. Bár a színpreferenciák szubjektívek, mégis a világos, egységes smaragdzöld a legnépszerűbb.